30/3/17

Το Δέλεαρ του Διαβόλου gr subs

Ο Τζέσι (Ίθαν Έμπρι), ένας αγωνιζόμενος καλλιτέχνης, η νεαρή σύζυγός του, η Άστριντ (Σίρι Άπλμπαϊ), και η κόρη τους Ζόι (Κιάρα Γκλάσκο), αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, όταν η αξία του τελευταίου πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας που κουβαλάει. 

Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι γίνεται φερέφωνο της φωνής του Σατανά και όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Ρέι (Προύιτ Τέιλορ Βινς), ο… ιδιόρρυθμος γιος της οικογένειας που έμενε στο σπίτι πριν, απαιτώντας να επιστρέψει εκεί και παθαίνοντας εμμονή με την Ζόι. 

Σύντομα, γίνεται ξεκάθαρο πως ο Ρέι και ο Τζέσι επηρεάζονται από τις ίδιες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την οικογένεια. 

Αξιοποιώντας έναν κλασικό μύθο
Ο κλασικός μύθος της γερμανικής λαϊκής παράδοσης με πρωταγωνιστή τον Μεφιστοφελή και τον Φάουστ –όπου ο δεύτερος «πουλά» την ψυχή του στον δαίμονα, με αντάλλαγμα ανεξάντλητη γνώση και υλικές απολαύσεις- έχει βρει εφαρμογή σε πάμπολλα παραδείγματα της νεότερης ιστορίας, γνωστά και ως αστικοί μύθοι. 

Ένας από τους γνωστότερους εξ’ αυτών, αφορά τον Ρόμπερτ Τζόνσον, θρυλικό μπλουζ κιθαρίστα των ‘30s, που, πλέον, είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Απίστευτα επιδέξιος στις συνθέσεις του, πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μόλις στα 27 του, και ανακαλύφθηκε από το ευρύ κοινό τουλάχιστον δύο δεκαετίες αργότερα. Όλα τα παραπάνω, έδωσαν τροφή στον μύθο πως ο Τζόνσον πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο με αντάλλαγμα τις εκπληκτικές του μουσικές ικανότητες. 

Αυτός ο καλλιτεχνικός θρύλος έδωσε την έμπνευση για «Το Δέλεαρ του Διαβόλου», του Σον Μπερν. Στην ταινία, ο ήρωας, Τζέσι, βρίσκεται σε τέλμα στην καριέρα του ως ζωγράφος. Θα πιέσει την οικογένεια του να αγοράσει ένα νέο σπίτι, καθοδηγούμενος από μία σκοτεινή δύναμη η οποία, παράλληλα, του δίνει την έμπνευση που τόσο χρειαζόταν. 

Σκηνοθεσία: Σον Μπερν

Με τους: Ίθαν Έμπρι, Σίρι Άπλμπαϊ, Προύιτ Τέιλορ Βινς, Κιάρα Γκλάσκο, Τόνι Αμέντολα


Share this

0 Comment to "Το Δέλεαρ του Διαβόλου gr subs"

Δημοσίευση σχολίου

Comment without Hesitation!