Το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης "πληρώνει"

By , Comment
Share on Facebook Tweet on Twitter
Πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και οριστηκε ως η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου.

Ο λόγος για την Κέιτ Μπλάνσετ που θα είναι η 12η γυναίκα στην οποία ανατίθεται η προεδρία της κριτικής επιτροπής των Καννών, τέσσερα χρόνια μετά την Νεοζηλανδή σκηνοθέτη Τζέιν Κάμπιον.


«Ερχομαι εδώ και πολλά χρόνια στις Κάννες ως ηθοποιός, ως παραγωγός, για τα gala και για το διαγωνιστικό μέρος, για την ίδια την Αγορά. Αλλά δεν έχω ποτέ έρθει για τη μοναδική ευχαρίστηση να επωφεληθώ από το κέρας της Αμάλθειας των ταινιών που είναι αυτό το μεγάλο φεστιβάλ», δηλώνει η Αυστραλή σταρ σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποδεχόμαστε μία σπάνια και μοναδική καλλιτέχνιδα, το ταλέντο και οι πεποιθήσεις της οποίας φωτίζουν τις οθόνες του σινεμά και τις σκηνές του θεάτρου. Οι συνομιλίες μας, αυτό το φθινόπωρο, υπόσχονται ότι θα είναι μία στρατευμένη πρόεδρος, μια παθιασμένη γυναίκα και μία γενναιόδωρη θεατής», δήλωσαν ο Πιερ Λεσκύρ, πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών και ο Τιερί Φρεμό, γενικός διευθυντής.

Να σημειωθεί πως με την επιλογή τους αυτή οι Κάννες δηλώνουν έμμεσα την υποστήριξή τους στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του κινηματογράφου, γεγονός που ήρθε στο φως με το σκάνδαλο Γουάινστιν. Χαρακτηριστικό είναι πως η ίδια, λίγες ημέρες μετά τον ορυμαγδό των καταγγελιών που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της τελετής των InStyle Awards στο Λος Αντζελες είχε πει: «Ολες θέλουμε να είμαστε σέξι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να πηδ...ούμε μαζί σας!».

tospirto.net

About Ardan Movies

author
Ardan MoviesAll that Movies Staff

Nothing

0 comments

Comment Now

Comment without Hesitation!