«Τσερνόμπιλ» εμπιστευτικό: Ο δημιουργός και ο πρωταγωνιστής της σειράς-φαινόμενο αποκαλύπτουν

Αριστουργηματική τηλεοπτική σειρά του HBO βασισμένη σε βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ, Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, εξιστορεί το χρονικό του πυρηνικού ατυχήματος που ουσιαστικά έριξε την ΕΣΣΔ - Από την πρώτη στιγμή της προβολής της γνώρισε απροσδόκητη απήχηση αυξάνοντας κατά 40% τον χαμηλό τουρισμό της περιοχής-φάντασμα

Η σειρά του HBO που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDb διδάσκει ότι «αν ακούσουμε πολλά ψέματα, υπάρχει ο κίνδυνος να μην αναγνωρίζουμε πλέον την αλήθεια». Το «Gala» φιλοξενεί σε αποκλειστικότητα τις συνεντεύξεις του δημιουργού και σεναριογράφου της σειράς Γκρεγκ Μέιζιν (σεναριογράφος των «Hangover 2» και «Scary Movie 3») και του εξαιρετικού πρωταγωνιστή Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

Γκρεγκ Μέιζιν: Ο δημιουργός

GALA: Γιατί αποφασίσατε να γράψετε για το Τσερνόμπιλ;

Γκρεγκ Μέιζιν: Πριν από πέντε χρόνια έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο σχετικά με την κατασκευή ενός ατσάλινου θόλου που θα σφράγιζε τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ και τότε συνειδητοποίησα ήξερα απλά ότι συνέβη η έκρηξη αλλά, όπως οι περισσότεροι, δεν είχα ιδέα γιατί συνέβη αυτό το ατύχημα. Ξεκίνησα την έρευνα, άρχισα να διαβάζω και ανακάλυψα ότι τη νύχτα του ατυχήματος έκαναν ένα πρόγραμμα δοκιμών για λόγους ασφάλειας που κατέληξε στο πιο επικίνδυνο ατύχημα για την ανθρωπότητα. Ανακάλυψα επίσης ότι ο επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση και την καταστολή του ατυχήματος αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά την ημέρα της έκρηξης. Οσο περισσότερο έψαχνα τόσο ανακάλυπτα τη στρουθοκαμηλική αντίδραση της Σοβιετικής Ενωσης και τη μυστικοπάθειά της. Προσπάθησα να αναδείξω τις ιστορίες των ανώνυμων θυμάτων για να αποκαλύψω ό,τι καλύτερο και ό,τι χειρότερο έχει να προσφέρει η ανθρωπότητα.

Διάβασε όλο το άρθρο ΕΔΩ! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Comment without Hesitation!

© All Rights Reserved. 2024 . Designed by OddThemes