ΜΕ ΝΟΗΜΑ (SECRET GUIDANCE)

Tokyo Story (1953) in 10 Screenshots

 To Tokyo Story είναι μία ιαπωνική δραματική ταινία του 1953, σε σκηνοθεσία Γιασουζίρο Όζου. Το σενάριο γράφτηκε από από τον ίδιο τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με τον Κόγκο Νόντα. Πρωταγωνιστούν Σίτζου Ρίου, Σιέκο Χιγκασιγιάμα και Σετσούκο Χάρα

Μια αποτύπωση της οικογενειακής υποκρισίας που διαχρονικά παραμενει αναλλοίωτη στην έκφραση και την ουσία της. Η αγάπη δε λειτουργεί με γονίδια...


Μια βαθιά συναρπαστική υπενθύμιση της στοιχειώδους ανθρωπότητας και της παγκόσμιας θλίψης, το Tokyo Story είναι το κορυφαίο επίτευγμα του απαράμιλλου Yasujiro Ozu. 

Η ταινία, η οποία ακολουθεί το ταξίδι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού για να επισκεφτεί τα μεγάλα παιδιά τους στο πολυσύχναστο μεταπολεμικό Τόκιο, εξετάζει τον πλούσιο και περίπλοκο κόσμο της οικογενειακής ζωής με τη συνηθισμένη λιχουδιά και την έντονη οπτική του σκηνοθέτη για τα κοινωνικά ήθη. 

Με υπέροχες ερμηνείες από τους θαμώνες του Ozu Chishu Ryu και Setsuko Hara, το Tokyo Story εμβαθύνει το επαναλαμβανόμενο θέμα του σκηνοθέτη της σύγκρουσης γενεών, δημιουργώντας αυτό που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ισχυρότερα αριστουργήματα του κινηματογράφου.


THE WHOLE MOVIE IN 10 SCREENSHOTS


THE FIRST PROBLEM




BEING NICE AND FRUSTRATED




NO PLACE TO SLEEP IN TOKYO




THE DEPARTURE FROM TOKYO




PARENTS GIVING EXPLANATIONS




ACCEPTING REALITY




TRUTH,FRUSTRATION, CONCLUSION




DAUGHTER IN LAW TAKES THE GIFT




THE THINGS THAT HURT PARENTS




THE ONE WHO WAS DEVASTATED






DID YOU LIKE IT?


"A tale as simple and universal as life itself (...) Rating: ★★★★ (out of four)" 

Roger Ebert: Chicago Sun-Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!

Από το Blogger.