Beast/Κτήνος - Ποιος από τους δυο είναι το Κτήνος;

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μοll ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, τον Pascal, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

Ποιος από τους δυο είναι το Κτήνος; Πολύ καλή ταινία για πρώτη του Pearce.

Η ταινία ΚΤΗΝΟΣ/BEAST είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του υποψήφιου για BAFTA Σκηνοθεσίας και Σεναρίου, Michael Pearce. 

Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αποδοχή στα φεστιβάλ του κόσμου από το Σαντανς και το Τορόντο μέχρι το Βερολίνο αλλά και τη δική μας Θεσσαλονίκη, η ταινία αποτελεί ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Michael Pearce έχει μεγαλώσει στο Jersey της Μεγάλης Βρετανίας εκεί που εκτυλίσσεται η ταινία και επηρεασμένος από την ιστορία του ασύλληπτου σίριαλ κιλερ του Jersey της δεκαετίας του ’60 αποφάσισε να γράψει και να σκηνοθετήσει μια εξόχως κινηματογραφική ερωτική ιστορία με στοιχεία θρίλερ. 

Μοιάζει να βασίζεται σε ένα αρχετυπικό παραμύθι, και όπως ακριβώς στον κόσμο των Αδελφών Γκριμ, η ταινία παίρνει προεκτάσεις από πολλά διαφορετικά είδη: θρίλερ, ψυχολογικό δράμα, οικογενειακή περιπέτεια, αστυνομικό έργο. «Είναι ένα σκοτεινό, δραματικό παραμύθι για ενήλικες»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!