Type Here to Get Search Results !

«Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου

Πρεμιέρα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, αυτό του Λοκάρνο, ετοιμάζεται να κάνει η ταινία μικρού μήκους του 27χρονου Βασίλη Κεκάτου με τίτλο «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν».

Το φιλμ του ανερχόμενου σκηνοθέτη, που έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά, είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο φετινό 71ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο που διαγωνίζεται για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο (1-11/8).

Ο Βασίλης σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και η πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάδρομος» (2015) συμμετείχε στο Φεστιβάλ Δράμας αλλά και στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Η δεύτερη ταινία του «Zero Star Hotel» το 2016, κατάφερε να ξεχωρίσει στον διαγωνισμό «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας μια υποτροφία από το Sundance Institute. Είναι ο εμπνευστής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival, ενός πρωτότυπου φεστιβάλ που μετατρέπει τις παραλίες της Κεφαλλονιάς σε ανοιχτά σινεμά, φιλοξενώντας παράλληλα και διαγωνιστικό τμήμα.

Ο ίδιος έκανε πριν λίγη ώρα μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, γράφοντας χαριτολογώντας ότι γιορτάζει την είδηση με την… μακάβρια αφίσα της ταινίας του:

«Η ταινία μας “Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν” κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 71ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη ομάδα μου και σε όλους αυτούς που μας βοήθησαν με την καρδιά τους. Αισθάνομαι τυχερός που μοιράζομαι τη χαρά μου μαζί σας, για αυτό και το γιορτάζω με αυτή την αισιόδοξη αφίσα».

Το σενάριο της ταινίας συμμετείχε στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Clermont-Ferrand καθώς επίσης και στο European Short Pitch της Nisi Masa.

Στη σύνοψη της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, η Αλεξάνδρα Κ*, ο Άγγελος Σκασίλας και ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, διαβάζουμε: Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάσταση του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Section