Emmy 2018: Οι υποψηφιότητες

Μετά το περσινό κενό που άφησε χώρο στο «Handmaid's Tale» να ολοκληρώσει έναν απόλυτο θρίαμβο τη βραδιά των Έμμυ, το «Game of Thrones» επιστρέφει στις υποψηφιότητες με 22(!). Το «The Americans» στην τελευταία του σεζόν σημειώνει επίσης γερή επάνοδο μετά τον περσινό του αποκλεισμό-έκπληξη, την ώρα που στο πεδίο της κωμωδίας το «Modern Family» απουσιάζει για πρώτη φορά, σπάζοντας το μεγαλύτερο σερί υποψηφιοτήτων της πρόσφατης ιστορίας. Τα «GLOW», «Barry» και «The Marvelous Mrs. Maisel» κάνουν μεγάλη είσοδο στις μεγάλες κατηγορίες εκεί, την ώρα που στο πεδίο μίνι σειρών και τηλεταινίας το «Twin Peaks» πετυχαίνει πολλές τεχνικές υποψηφιότητες αλλά απουσιάζει από τις μεγάλες κατηγορίες.

To τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στη μεγάλη εικόνα ωστόσο, όπου το Netflix με 112 υποψηφιότητες σπάει την παραδοσιακή κυριαρχία του ΗΒΟ, που φέτος μένει δεύτερο με 108. Η εξέλιξη αυτή έρχεται πάνω στη στιγμή όπου τα νέα αφεντικά του ΗΒΟ παραδέχονται πως θέλουν να το μετατρέψουν σε ένα ψυγείο ατελείωτου content στη λογική του Netflix. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια σημαδιακή εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον πως το ΗΒΟ εξακολουθεί να έχει τις δυο σειρές με τις περισσότερες υποψηφιότητες, το «Game of Thrones» με 22 και το «Westworld» με 21. (Όσες και το «Saturday Night Live».)

Άλλες σειρές με ισχυρή παρουσία: Το «Gianni Versace» με 18 υποψηφιότητες ξεχωρίζει στο πεδίο των μίνι σειρών, τα «Marvelous Mrs. Maisel» και «Barry» κάνουν εντυπωσιακό ντεμπούτο με 14 και 13 αντιστοίχως, ενώ το «RuPaul's Drag Race» ξεχωρίζει (μαζί με το «The Voice») στα ριάλιτι, με 10.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει -ύστερα από μερικά χρόνια ανακατανομής του βραβειακού πλούτου- μια τάση επανάληψης, ειδικά στις δραματικές σειρές, όπου τα μεγάλα χιτ επανέρχονται με πανομοιότυπη σχεδόν παρουσία για τις 2ες σεζόν τους («Handmaid's Tale», «Westworld», «Stranger Things», «The Crown»). Πάμε να δούμε τι γίνεται στις πιο μεγάλες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!