Νέο βραβείο Όσκαρ για τις δημοφιλείς ταινίες

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα τιμώνται και οι δημοφιλείς ταινίες, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης θα περιοριστεί στις 3 ώρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πτώση της τηλεθέασης του πλέον περίβλεπτου σόου της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Οι σαρωτικές αυτές αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ από την τελετή του Φεβρουαρίου του 2019 στο Χόλιγουντ, θα περιλαμβάνουν επίσης την απονομή κάποιων από τα 24 Χρυσά Αγαλματίδια κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

«Έχουμε ακούσει από πολλούς από εσάς για βελτιώσεις που χρειάζονται προκειμένου τα Όσκαρ και η Ακαδημία μας να μπορούν να ακολουθήσουν έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Το συμβούλιο λαμβάνει αυτό το χρέος σοβαρά υπόψη», επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου σε μια επιστολή προς τα μέλη.

Το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ που παρακολούθησε την 4ωρη τελετή των Όσκαρ τον Μάρτιο του 2018 ανήλθε σε μόλις 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, το μικρότερο στην 90χρονη ιστορία των βραβείων.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά το 2016, όταν η Ακαδημία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις υποψηφιότητες γυναικών και εκπροσώπων των μειονοτικών ομάδων ως απάντηση στις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τις #OscarsSoWhite υποψηφιότητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!