Τι περιμένουμε να δούμε στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι μοναδικά σαν βραβεία. Δεν ψηφίζουν σε αυτά μέλη της δημιουργικής κοινότητας όπως γίνεται στα Όσκαρ ή στα διάφορα σωματεία (ηθοποιών, σκηνοθετών, κλπ). Ούτε ψηφίζουν κριτικοί, όπως στα αντίστοιχα βραβεία των διαφόρων ενώσεων. Ούτε φυσικά ψηφίζει το κοινό, που έχει τους δικούς του τρόπους (τα ταμεία!) να δίνει τα δικά του βραβεία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αντ’αυτών, ψηφίζει μια κάπως ακαθόριστη -και ολιγομελής- ένωση διεθνών ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, έχοντας ως αποτέλεσμα βραβεία που περισσότερο είναι εκεί για να στρώσουν το δρόμο για τα επόμενα, και απλά στην πορεία μας προσφέρουν ένα συχνά απείρως διασκεδαστικό βράδυ.

Στις Χρυσές Σφαίρες βραβεύονται πολύ συχνά μεγάλα ονόματα απλά και μόνο επειδή είναι εκεί (ειδικά στις τηλεοπτικές κατηγορίες), θα πάρουν μεγάλες υποψηφιότητες ταινίες σαν το διαβόητο φιάσκο “Tourist” απλά και μόνο για να έρθουν στην τελετή ο Τζόνι Ντεπ κι η Αντζελίνα Τζολί, θα διακριθούν σειρές και ταινίες που εμφανέστατα τα μέλη δεν καν ακόμα δει. (Φέτος είναι ας πούμε υποψήφια η 2η σεζόν του “Marvelous Mrs. Maisel”, το οποίο κυκλοφόρησε το βράδυ πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.)

Για να το πούμε αλλιώς, οι Χρυσές Σφαίρες είναι σαν το παιχνίδι πρόβλεψης των Όσκαρ που κάνουμε όλοι μας, βάσει των όσων διαβάζουν, ακούμε και -όχι απαραιτήτως- δούμε. Έχοντας πει και κανά ποτήρι κρασί παραπάνω. Είναι, με άλλα λόγια, όχι κάτι τρομερά σοβαρό, αλλά κάτι πάντοτε διασκεδαστικό.

Με όλα αυτά κατά νου, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φετινές Σφαίρες έχουν ένα επιπλέον σημείο ενδιαφέροντος για εμάς καθώς ο πιο σημαντικός Έλληνας με καριέρα στο εξωτερικό μετά τον Αντετοκούνμπο κατεβαίνει στην απονομή με μεγάλες ελπίδες διάκρισης. Το “Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο για 5 Χρυσές Σφαίρες σε 4 κατηγορίες και μπορεί να το δούμε να κερδίζει από 1 μέχρι και τις 4.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Spanio Pouli

Editor

Check Everything Beyond Your Mind

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Comment without Hesitation!

 
biz.