Free Solo - Δείτε το! Κόβει την ανάσα!

To Free Solo σε παραγωγή National Geographic και σκηνοθεσία των Jimmy Chin και Elizabeth Chai Vasarheleyi, είναι ένα εκπληκτικό κινηματογραφικό κατόρθωμα που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση και το πείσμα ενός σύγχρονου σαμουράι αγωνιστή να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Με εικόνες που κόβουν την ανάσα και με συνεχόμενα ερωτήματα-διλήμματα του αν πρέπει ή όχι, μαθαίνουμε την ιστορία του Honnold από τα παιδικά του χρόνια, τις σχέσεις του με την οικογένεια, τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του και την σχέση του με την φίλη του η οποία δεν μπορεί να τον πείσει για την ανιδιοτελή αγάπη της.

Γιατί πέρα από την περιπέτεια και την αγωνία που προσφέρει αυτό το ντοκιμαντέρ, παρακολουθούμε και το πορτρέτο ενός ανθρώπου που τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει να ρισκάρει συνέχεια την ζωή του λόγω μιας αδυναμίας να συνδεθεί με τους ανθρώπους και να ακολουθήσει έναν συνηθισμένο τρόπο ζωής.

Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές για παρόμοιους climbers, οι οποίοι φυσικά έχασαν την ζωή τους σε παρόμοια επιχειρήματα. Ο ίδιος αλλά και οι κινηματογραφιστές γνωρίζουν πως κάποια στιγμή, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σκοτώνονται. 

Και αν αυτό γίνει κατά την διάρκεια της κινηματογράφησης, ποια θα είναι η συνέχεια; Το τελευταίο μισάωρο της αναρρίχησης βλέπεται κυριολεκτικά με δέος, όχι μόνο των απίθανων κινηματογραφημένων σκηνών και με την βοήθεια drones αλλά κυρίως για την θέληση, το θάρρος και την τόλμη του Alex Honnold.

Το Oscar ήταν η κινηματογραφική επιβράβευση ενός τολμηρότατου εγχειρήματος που δικαιολογεί την έννοια και τον όρο ντοκιμαντέρ, για ανθρώπους που τολμούν και για έναν σύγχρονο μαχητή που ο ίδιος γράφει την μοίρα του.

Μην το χάσετε για κανένα λόγο!




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Comment without Hesitation!

© All Rights Reserved. 2024 . Designed by OddThemes