Πόσο επικίνδυνο είναι το σεξ στην παραλία;

H διάθεση για τα ζευγάρια να κάνουν κάτι παραπάνω στην παραλία από μπάνιο και ηλιοθεραπεία είναι αρκετά μεγάλη το καλοκαίρι. Όμως οι περισσότεροι δεν ξέρουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι για την υγεία χωρίς αλλά και με προφυλάξεις.

Στη Θάλασσα
Αρχικά η μη χρήση προφύλαξης στην θάλασσα δεν ελαχιστοποιεί κανέναν από τους κίνδυνους μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων μόνο και μόνο επειδή είναι στο υγρό στοιχείο. Μάλιστα τα ΣΜΝ είναι αρκετά σοβαρά και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην γονιμότητα.

Επιπλέον η μη χρήση προφυλάξεων είναι ακόμα πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταλαιπωρηθούν από κολπίτιδες και τραχηλίτιδες. Επίσης με τη διείσδυση διοχετεύεται θαλασσινό νερό το οποίο περιέχει βακτήρια και μικροοργανισμούς που μπορούν να δημιουργήσουν μολύνσεις οι οποίες γίνονται αντιληπτές εβδομάδες η και μήνες αργότερα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι αν και το νερό σκοτώνει την δράση του σπέpματος έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις εγκυμοσύνης

Στην παραλία
Τα «παιχνίδια» στην άμμο είναι επίσης επικίνδυνα καθώς ακόμα και με την χρήση προφυλάξεων υπάρχει μεγάλη περίπτωση μολύνσεων όπως κολπίτιδες και λοιμώξεις.

Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2007 στο περιοδικό Environmental Science & Technology, υποστηρίζει ότι τα επικίνδυνα μικρόβια, που εντοπίζονται μέσα στη θάλασσα, μπορούν να βρεθούν και στην άμμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 91% των παραλιών είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα του εντερόκοκκου και το 62% είχαν ίχνη από την E. coli. Α

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS