Τι είναι το Matrix; (5)

Matrix σημαίνει δίκτυο, ιστός, πλέγμα, περίβλημα, καλούπι.

Πρέπει να διερευνήσουμε διεξοδικά την πιθανότητα να είναι ο κόσμος μας μια κατασκευασμένη παραίσθηση, ένα εφιαλτικό όνειρο, ένα ολόγραμμα, μία παραισθητική φυλακή: Ένας κλειδωμένος κόσμος, ψεύτικος, απομονωμένος από το αληθινό μαγικό σύμπαν που απλώνεται ελεύθερο πέρα από τους τοίχους, πέρα από τους ιστούς της καθημερινής πραγματικότητας στην οποία είμαστε παγιδευμένοι.

Έτσι το matrix σημαίνει τον κόσμο μας. Κι ο πόλεμος ενάντια στο matrix είναι ο πόλεμος ενάντια στον κόσμο μας. Ο παράδοξος και απίστευτος αγώνας για αληθινή ελευθερία.

Αμέτρητα μυθιστορήματα της φανταστικής λογοτεχνίας, αρχαία ιερά κείμενα, μυστικιστικά συγγράμματα, φιλοσοφικές θεωρίες, κινηματογραφικές ταινίες, κόμικς, τραγούδια, δοκίμια , εναλλακτικές κοσμοθεωρίες κ.α. έχουν ασχοληθεί (λιγότερο ή περισσότερο) με τον πόλεμο ενάντια στο matrix.

Σε γενικές γραμμές το σενάριο του πράγματος είναι απλά πάντα αυτό: Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι φανταστικός και όχι αληθινός, είμαστε μέσα σε μια φυλακή και οι δεσμοφύλακες μας κυκλοφορούν ανάμεσά μας μεταμφιεσμένοι. 

Είμαστε σκλάβοι χωρίς να το ξέρουμε, κάποιοι μας βαμπιρίζουν ασύστολα κι έχουμε απόλυτη άγνοια για τα πάντα (και πάλι δεν το ξέρουμε). Υπάρχουν όμως πυρήνες αντίστασης που βοηθούν για μια πιθανή απόδραση, που ενισχύονται σύμφωνα με μια ευκαιρία που έχει δοθεί «από έξω», για να επιστρέψουμε στην αληθινή πατρίδα μας και να βρούμε τους αληθινούς εαυτούς μας.

''Απόδραση από τη μαύρη σιδερένια φυλακή", Παντελή Γιανουλάκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!