Κριτική στο "Glass" Του Μ. Night Shyamalan

Ο "Mr Glass" και ο "Άφθαρτος" του "Unbreakable" (2000) συναντούν το "The Beast" του "Split" (2016) στην ολοκαίνουργια ταινία του M. Night Shyamalan, "Glass", που βασίζεται στο «νοερά» δομημένο, από τον ίδιο το δημιουργό, κόμικ…

Ο σκηνοθέτης της Έκτης Αίσθησης και του Οιωνού επιχειρεί να ολοκληρώσει την ιδιότυπη αυτήν του αφήγηση συστήνοντάς μας μία διαφορετική διάσταση όσον αφορά την ανάγνωση του κόσμου των υπερηρώων.

Η Υπόθεση

"O πρώην φύλακας (και νυν «τιμωρός»), David Dunn, o μοναδικός επιζών ενός πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, το οποίο έλαβε χώρα λίγα χρόνια πριν στην πόλη της Philadepheia, βρίσκεται στα «ίχνη» ενός κατά συρροή σχιζοφρενή (με διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας) δολοφόνου, ονόματι Kevin Wendell Crumb.

Η «κοινωνία» όμως είναι αυτή, που θα στραφεί ενάντια και στους δύο και συλλαμβάνοντας τους, θα τους κρατήσει έγκλειστους σε ψυχιατρική κλινική, με την αιτιολογία ότι διακατέχονται από τάσεις μεγαλομανίας, εφόσον υπάρχουν, σύμφωνα με τις έρευνες της διευθύντριας του ψυχιατρείου, Dr. Ellie Staple, σαφείς ενδείξεις (κατά την ιατρική «εξέταση» τους) πως τόσο ο Dunn όσο και ο Crumb, νομίζουν ότι είναι υπερ-ήρωες!


Στην «παρέα» τους θα προστεθεί ένας γνώριμος του Dunn από τα παλιά, o Elijah Price, γνωστός και ως Mr Glass, ο οποίος παρουσιάζει τις ίδιες τάσεις μεγαλοϊδεατισμού, συν του ότι χαρακτηρίζεται ως ακόμη πιο επικίνδυνος, λόγω του εξαιρετικά υψηλού δείκτη νοημοσύνης του…"

Αυτά για την υπόθεση, η οποία δε λέει και πολλά. Δεν εντυπωσιάζει. Ελάχιστα στοιχεία καλής ταινίας.2 στα 5 αστέρια με πολύ επιείκεια.

Το Glass είναι ορισμός της κορύφωσης μια κινηματογραφικής τριλογίας. Οτιδήποτε συνέβη στις δυο προηγούμενες ταινίες θεωρείται γνωστό στην ταινία που στηρίζεται στην διαφορετικότητα του κεντρικού γειωμένου και ρεαλιστικού υπερήρωα σε αντίθεση με τον υπερβολικό κακό της ιστορίας.

Όμως εδώ είναι που η ταινία δυσκολεύεται, στην εξισορρόπηση των τριών κύριων χαρακτήρων. Οι ικανότητες τους είναι γνωστές και η παρουσίαση τους ως υπερήρωες της πραγματικής ζωής δεν αρκεί για να κρατήσει το ενδιαφέρον καθόλη την διάρκεια μιας ταινίας που είναι περίεργη και θεματικά και οπτικά.

Το θάρρος του Shyamalan να μεταφέρει αυτή την ιστορία με χαμηλό προϋπολογισμό δυστυχώς δε μεταφράζεται θετικά στην οθόνη και δεν επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!