TESLA- Εκπληκτικός ο Ethan Hawke, σε μια ταινία με νόημα

Καιρό είχαμε να δούμε μια ταινία τέτοιου επιπέδου. Ο κακόμοιρος ο Tesla πίστεψε ότι θα δώσει στον κόσμο την αλήθεια, την ελευθερία! Αυτά που θα ισοπέδωναν μια και και καλή τα τείχη της ΦΥΛΑΚΗΣ στην οποία ζει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Σκηνοθετικά κινείται σε καλό επίπεδο η ταινία ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι μετριότατες  με εξαίρεση αυτή του μεστού και ώριμου Ethan Hawke.

Η υπόθεση της ταινίας είναι η πραγματική ιστορία του εκπληκτικού αυτού επιστήμονα που ονομαζόταν Nicola Tesla.Ο αγώνας του, οι ιδιομορφίες του και τέλος η άρνηση της ανθρωπότητας να προχωρήσει σε κάτι που θα την έκανε να πλησιάσει την απουσία φόβου και ελπίδας.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ταινία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.Ο Εκπληκτικός αυτός επιστήμονας τόλμησε να δώσει στους απλούς ανθρώπους τη διέξοδο από τη ΦΥΛΑΚΗ. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θέλει κόπο, θέληση και timing για να σπάσουμε τα δεσμά. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Σήμερα;

Σήμερα υπάρχουν, αλλά το όραμα του Tesla θάφτηκε πολύ καλά για να αποτελεί κίνδυνο.

Εμβληματική η ερμηνεία τουEthan Hawke  στο εκπληκτικό Everybody Wants to Rule the World των Tears for Fears, λίγο πριν το επικό φινάλε της ταινίας.Όλη η ουσία , στους στίχους του προαναφερθέντος τραγουδιού!

Επικό κλείσιμο της ταινίας με μια ανοικτή πόρτα! Κλείσιμο επιπέδου Stalker. Πόσο πιο απλά να μας το πει ο σκηνοθέτης. Οι γνώσεις για την απόδραση από τη ΦΥΛΑΚΗ είναι εκεί έξω! Είναι προσβάσιμες!  Είναι γνωστές! Είμαστε σε θέση να πάρουμε αυτά τα κλειδιά και να τα χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε τη σωστή πόρτα;

Τέτοιες ταινίες είναι πραγματικά κοσμήματα και θα πρέπει να τις βλέπουμε με προσοχή. Να καταλαβαίνουμε αυτά που θέλουν να μας πουν.

Πρέπει να αποκτήσουμε την HD ευκρίνεια των εικόνων που αντιλαμβανόμαστε, σε ένα σκληρό, επίπονο αλλά θαυμαστό ταξίδι.

Ο Tesla ονειρεύτηκε! Μας έδειξε το δρόμο. Μας έδωσε τα εργαλεία! Δεν του δώσαμε σημασία. Τον απορρίψαμε. 

Εκεί είναι και το δύσκολο. Είναι ΦΥΛΑΚΗ , αλλά δεν μπαίνεις εύκολα στη διαδικασία να ξεφύγεις από αυτήν. Έχεις βολευτεί! Έχεις προσαρμοστεί! Who really Cares?

Ταινία που θα αφήσει ιστορία και σίγουρα θα μπεί στο γκρουπ ταινιών που απλά χαρακτηρίζουμε ΜΕ ΝΟΗΜΑ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια