Πριν Έρθεις Εσύ/ Me Before You (ΔΡΑΜΑ)

Η Λου ζει σε µια ήσυχη επαρχιακή πόλη της Αγγλίας και θεωρεί πως είναι ευτυχισμένη, χωρίς να έχει γνωρίσει τίποτε άλλο πέρα από τον τόπο της.


Μένει με τους γονείς της, την αδελφή της, τον παππού της και τον ανιψιό της σε ένα πολύ μικρό σπίτι και εργάζεται σκληρά ως σερβιτόρα σε ένα μικρό καφέ χωρίς να χάνει ποτέ το χαμόγελό της. Τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.

 Όλα αυτά μέχρι να αποδεχτεί μία επαγγελματική πρόταση που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της...

Αρχικά η 26χρονη νιώθει φοβισμένη από το σπίτι και τη διαφορετική κοινωνική τάξη των ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να συναναστραφεί. Αισθάνεται έξω από τα νερά της... Από την άλλη, ο Γουίλ δεν τη θέλει δίπλα του και κάνει τα πάντα για να τη διώξει. Εκείνη όμως, τον πλησιάζει με ειλικρίνεια, εκφράζει κάθε της σκέψη και του δείχνει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο θεώρησης του κόσμου. Τον κάνει να γελά, τον βοηθά να δει πιο αισιόδοξα τα πράγματα και του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι για το οποίο αξίζει να παλεύεις! Σιγά σιγά καταφέρνει να τον αλλάξει ενώ ταυτόχρονα και εκείνη γνωρίζει έναν άλλο κόσμο, τον οποίο δεν θα μπορούσε ούτε να ονειρευτεί.

Καθώς η Λου αρχίζει να σπάει το εξωτερικό σκληρό περίβλημα του Γουίλ, ξεκινά μαζί του μία σειρά από εξορμήσεις για να του δείξει ότι η υπάρχει ζωή και έξω από τους τοίχους του σπιτιού του. Έτσι, οι δυο τους δένονται όλο και περισσότερο. Οι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, γνωρίζονται όλο και περισσότερο, ανταλλάσουν απόψεις και θαυμάζουν ο ένας τον άλλον.

Ο Γουίλ συνειδητοποιεί ότι και η Λου είναι κατά κάποιο τρόπο παγιδευμένη στη ζωή της, όπως ακριβώς και εκείνος. Στο τέλος, την παρακινεί να κοιτάξει προς τα έξω και να ζητά περισσότερα από τη ζωή. Βέβαια, είναι σε θέση να το κάνει μόνο αφού εκείνη του έχει ανοίξει τα μάτια και την καρδιά του...

7,4 στο IMDB

Η ρομαντική ιστορία μεταφέρθηκε στην οθόνη από τη σκηνοθέτιδα Θία Σάροκ και είναι βασισμένη στο επιτυχημένο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζότζο Μόις, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Το ταξίδι της προσωπικής αλλαγής των χαρακτήρων αποτυπώνεται πλήρως από τους πρωταγωνιστές: Το ρόλο της Λου Κλαρκ ενσαρκώνει μοναδικά η Εµίλια Κλαρκ, η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», ενώ ο Σαµ Κλάφλι που τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες «The Hunger Games» έχασε κιλά και έμαθε να κουνά το σώμα του από λαιμό και πάνω για να υποδυθεί τον ρόλο του Γουίλ Τρέινορ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!