ΜΕ ΝΟΗΜΑ (SECRET GUIDANCE)

Απο το πρωί σήμερα όλα μου πηγαίνουν στραβά!!!


Όλα σκ@τά σήμερα! Δεν αντέχω άλλο. Από το πρωί φάνηκε η ημέρα. Αντε μου και στο δι@@@λο!

Πόσες φορές το έχετε πει στη ζωή σας; Όλοι το έχουμε ζήσει!

Είναι αυτές οι στιγμές που πραγματικά τίποτα δε σε γεμίζει. Δεν έχει γίνει κάτι. Νιώθεις όμως ότι η ζωή σου είναι κάπως στάσιμη. Δεν την παλεύεις. Όλα σου φταίνε. Και λες στον εαυτό σου σήμερα είναι μια από αυτές τις ημέρες.

Πόσες τέτοιες ημέρες έχουμε περάσει στη ζωή μας; Και γιατί το φαινόμενο αυτών των ημερών εμφανίζεται χωρίς σταματημό; Τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες και όλα μας φταίνε;

Σίγουρα δε συμβαίνει κάτι αυτές τις ημέρες. Το πρόβλημά είναι η καθημερινότητά μας. Αυτή δεν μας αρέσει. Το να περιμένεις το Σαββατοκύριακο δεν είναι λύση. Το να περιμένεις να αλλάξουν οι άλλοι, δεν είναι λύση. Μαζεύονται πολλά. Και τελικά αυτές τις ημέρες δε χωράνε άλλα. Γίνεται το μπαμ. 

Αν γυρίσουμε στα παιδικά μας χρόνια, θα θυμηθούμε ότι είχαμε ενθουσιαμό.Πάθος, ενέργεια, φίλους και φυσικά προβλήματα. Γιατί τα χάσαμε όλα αυτα;

Ενθουσιασμός και Πάθος

Μάθαμε να μην τα ακολουθούμε. Οταν μια συμμαθήτριά μου δήλωσε ότι θα ήθελε να γίνει χορεύτρια, η απάντηση των μεγάλων ήταν: Πολύ ωραία. Και τι θα τρως; Πως θα βγάζεις χρήματα; Λες και το μοναδικό ενδιαφέρον στη ζωή είναι να βγάζεις χρήματα. Καλά είναι, αλλά δε γεμίζουν τίποτα. Κάνουν τη ζωή μας καλύτερη αλλά δεν καλύπτουν τα κενά που έχουμε. Πάθος =Χόμπι. Έτσι μάθαμε. Βασικό λάθος. 

Δυστυχώς αν δε ζεις απο το χόμπι σου έχεις αποτύχει. Και αυτό είναι απόλυτο. 

Όταν σε όλη μας τη ζωή κάνουμε πράγματα που δεν μας πολυαρέσουν, λογικό είναι να μην μας πολυαρέσει η ζωή μας.

Δεν είναι λογικό να μη ζεις από το χόμπι σου. Το χόμπι είναι αυτό που πραγματικά σου αρέσει.Δεν είναι για να γεμίζει τον ελευθερο χρόνο σου. Σκέψου. Υπάρχει περίπτωση να κουραστείς από το χόμπι σου; Όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει...δεν κουράζεσαι. Το έχεις παρατηρήσει; Αν όχι για σκέψου το λίγο. Αν το χόμπι σου ήταν το επάγγελμά σου πόσες εργατοώρες θα αφιέρωνες καθημερινά; Πολλές. Σίγουρη επιτυχία. Σίγουρα χρήματα. Σίγουρα ευχάριστη ζωή.

Χόμπι = Πάθος. Πόσο λάθος το έχουμε πάρει; Και γιατί παρατήσαμε τα χόμπι μας; Ανεξήγητο.

Γιατί όταν είμαστε παιδιά είχαμε πολύ περισσότερους φίλους; Γιατι οι σχέσεις μας ήταν αγνες. Χωρίς χρήμα και σεξ. Όλα ήταν πιο απλά... Εμείς τα κάναμε σύνθετα και πολύπλοκα. Δεν μας φταίει κανείς.

Αφού έχουμε χασει αυτά που είχαμε σαν παιδιά, δε θα νιωσουμε ποτέ οπως τότε. Τότε όμως ήταν πιο ωραια ε;

Το πρόβλημά μας δεν είναι η σκ@τομέρα. Δε μας φταίει η ημέρα. Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε το εξής απλό: 

Το πρόβλημα είμαστε εμείς.  Υπευθυνότητα. Είμαστε υπεύθυνοι για ότι μας συμβαίνει. Εμείς και μόνο εμείς. 

Ας κάνουμε το πρώτο βήμα να το αναγνωρίσουμε.

Θα διαπιστώσουμε πολλά για την ημέρα αυτή που είμαστε τόσο χάλια.

Ας δούμε λίγο τις επιλογές που κάναμε και μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα.

Θα μάθουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις ημέρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!

Από το Blogger.