Η Άγρια Αχλαδιά - Του Τούρκου Σκηνοθέτη Nuri Bilge Ceylan

Ο Sinan είναι παθιασμένος με τη λογοτεχνία και πάντα ήθελε να είναι συγγραφέας. Επιστρέφοντας στο χωριό όπου γεννήθηκε, κάνει τα πάντα για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται για να δημοσιευθεί το έργο του, αλλά τα χρέη του πατέρα του δεν τον αφήνουν.





Black Mirror - Bandersnatch - Τι Παίζει;

Η διαδραστική τηλεόραση είναι εδώ. Με τρόπο διαφορετικό από το παρελθόν. Δεν πρόκειται για το Εσύ αποφασίζεις του Αντ1 εν έτει 1993. Πρόκειται για το νέο επεισόδιο της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς Black Mirror με τίτλο Bandersnatch. Το καλοκαίρι του 1984 ο Stefan (ο Fionn Whitehead των Dunkirk και The Children Act) επιχειρεί να μεταφέρει σε videogame ένα αγαπημένο του βιβλίο. Για να το καταφέρει προσπαθεί πουλήσει το project του σε μία μεγάλη εταιρεία. Εκεί γνωρίζει έναν διάσημο προγραμματιστή, τον οποίο υποδύεται ο Will Poulter (των ταινιών Maze Runner). Παλεύοντας με τα προσωπικά του προβλήματα και αγωνιώντας για την ολοκλήρωση του κώδικα, ο Stefan θα κάνει επιλογές, που ίσως αποβούν μοιραίες.

Το επεισόδιο σκηνοθετεί ο David Slade του τηλεοπτικού American Gods, αλλά και του κινηματογραφικού Hard Candy (2005). Το σενάριο ανήκει στον Charlie Brooker, που έχει κερδίσει τα 4 από τα συνολικά 6 βραβεία Emmy της σειράς Black Mirror.

Η όλη πρωτοτυπία έγκειται στο ότι ουσιαστικά ο θεατής καθίσταται πρωταγωνιστής, καθώς καλείται να λάβει ασήμαντες και σημαντικές αποφάσεις από τον καναπέ του σπιτιού του, με την βοήθεια των δυνατοτήτων, που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Ίσως κάποιοι πουν πως πρόκειται για ψευδοεπιλογές, καθώς αν η απόφασή σου είναι αρκετά δραστική για την εξέλιξη του έργου, θα οδηγηθείς σύντομα στο τέλος. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να γυρίσεις πίσω και να επιλέξεις κάτι άλλο.

Ουσιαστικά σου δημιουργείται βαθμιαία η επιθυμία να κάνεις και τις λοιπές επιλογές, ώστε να παρακολουθήσεις όλες τις σκηνές, που γύρισε το συνεργείο και η ταινία να μην τελειώσει σε μία ώρα, αλλά σε 90 λεπτά. Η ανθρώπινη περιέργεια σε κατευθύνει να πάρεις τις αποφάσεις, που θα κάνουν το φιλμ να διαρκέσει περισσότερο. Έτσι ο Stefan κάπου προς το τέλος διαπιστώνεις ότι γίνεται μία σύγχρονη εκδοχή του προ 20ετίας Truman Burbank (Jim Carrey) της πρωτότυπης ταινίας The Truman Show.

Η σημασία αυτού του επεισοδίου δεν αφορά τόσο στην ίδια την υπόθεση, όσο στο ότι αποτελεί την αφορμή, για να δεις το τηλεοπτικό μέσο - και ίσως και εν γένει το σινεμά - με άλλο μάτι. Πρόκειται για ιστορική στιγμή και μακάρι να την ζήσουν πολλοί.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι πρέπει να το δουν όλοι.

apotis4stis5.com

US Box Office 28 - 30 Δεκ - Σαρώνει ο Aquaman

2η εβδομάδα στην κορυφή για τον Aquaman και μάλιστα με πολύ δυνατές επιδόσεις. 51,5 εκ. δολ αυτό το Σ-Κ  και κοντά στα 190 εκ. δολ. συνολικά στις δυο εβδομάδες προβολής της ταινίας.

Καμιά αλλαγή στο τελευταίο Box - Office της χρονιάς. Στη 2η και 3η θέση η Mary Poppins Returns (28 εκ. δολ.) και το Bumblebee (20,5 εκ. δολ.)

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (Vice και Holmes and Watson) σε χαμηλές εισπράξεις κοντα στα 7 εκ. δολ.

Συνολικά για τις 10 πιο εμπορικές ταινίες του Σ-Κ στις ΗΠΑ έχουμε τα παρακάτω: (Στη δεύτερη στήλη είναι η θέση της προηγούμενης εβδομάδας).

1 1 Aquaman WB $51,550,000
2 2 Mary Poppins Returns BV $28,019,000
3 3 Bumblebee Par. $20,500,000
4 4 Spider-Man: Into The Spider-Verse Sony $18,315,000
5 5 The Mule WB $11,780,000
6 N Vice Annapurna $7,791,044
7 N Holmes and Watson Sony $7,300,000
8 7 Second Act STX $7,210,000
9 8 Ralph Breaks the Internet BV $6,532,000
10 6 Dr. Seuss' The Grinch (2018) Uni. $4,200,000



The Informer - Ο Κόσμος της Φυλακής

Το The Informer είναι μια επερχόμενη βρετανική ταινία θρίλερ-δράσης που βασίζεται στο μυθιστόρημα Τρία δευτερόλεπτα των Roslund / Hellström. Σε σκηνοθεσία του Andrea Di Stefano και σενάριο του Matt Cook. Πρωταγωνιστούν ο Joel Kinnaman,η Rosamund Pike, ο Clive Owen, και η Ana de Armas.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι πρόκειται για μια δυνατή Action Movie!

Ένας πρώην κατάδικος που δουλεύει μυστικά, βρίσκεται σκόπιμα και πάλι φυλακισμένος για να διεισδύσει στους κύκλους των φυλακισμένων σε μια φυλακή υψίστης ασφάλειας.





I Hate Kids - Ποιανού Είναι το Παιδί;

Ο Nick Pearson είναι ένας δια βίου εργένης που τελικά αποφασίζει να νοικοκυρευτεί. Λίγο πριν το γάμο του μένει έκπληκτος όταν διαπιστώνει ότι έχει ένα 13χρονο γιο που έχει έρθει να τον βρει με τη βοήθεια ενός μέντιουμ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Νικ δεν μπορεί να αντέξει τα παιδιά και θα στείλει με χαρά το αγόρι πίσω για να ζήσει με τη βιολογική του μητέρα. Το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζει ποια είναι η μητέρα του γιου του. Κάπου εκεί αρχίζει το γέλιο.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι η ταινία έχει πολύ γέλιο


Director: John Asher
Writers: Frank Dietz, Todd Traina
Stars: Tom Everett Scott, Tituss Burgess, Julian Feder





Men in Black: International - Παγκόσμια Απειλή

Οι Άνδρες με τα Μαύρα είναι εδώ για να προστατεύουν τη Γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή μέχρι σήμερα: ένας πληροφοριοδότης μέσα στη ΜΙΒ.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι η ταινία θα είναι μεγάλη φόλα!


Σκηνοθεσία: F. Gary Gray
Με τους: Tessa Thompson, Rebecca Ferguson, Chris Hemsworth, Liam Neeson, Emma Thompson

13 Ιουνίου 2019 στα VILLAGE CINEMAS





The ABC Murders - Νέα Σειρά με τον John Malkovich

Το «The ABC Murders» που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Amazon Prime την 1η Φεβρουαρίου μοιάζει εξαρχής με κερδισμένο στοίχημα, πόσο μάλλον αφού ο Τζον Μάλκοβιτς δείχνει στο πρώτο τρέιλερ να αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην πινακοθήκη των ηθοποιών που έχουν υποδυθεί τον Ηρακλή Πουαρό.

Τα έργα της Αγκάθα Κρίστι δεν χάνουν ποτέ την γοητεία τους, αφού όσες φορές κι αν τα έχεις δει, δεν λες ποτέ όχι σε μια καλοφτιαγμένη αστυνομική ίντριγκα -ακόμη κι αν ξέρεις από την αρχή ποιος είναι ο δολοφόνος.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι η σειρά δε θα ξεπεράσει το 8 στην αξιολόγηση του IMDB!

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της σειράς στην οποία κάποιος (ή κάποια) δολοφόνος σκοτώνει τα θύματά της κατά αλφαβητική σειρά κι ο ντετέκτιβ Πουαρό είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει το γιατί και να τον σταματήσει.





Το Black Mirror επιστρέφει με το το Bandersnatch

Το trailer του νέου επεισοδίου του Black Mirror επιβεβαιώνει τα όσα είχαν γραφτεί. Ο τίτλος αυτού Bandersnatch και ο χρόνος αυτού το 1984. Επιστροφή στο παρελθόν σε μια ιστορία που θυμίζει κάτι από το Ready Player One και το USS Callister, το πρώτο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν. Αλλά σε ακόμα πιο σκοτεινή εκδοχή.

Ένας νεαρός αναπτύσσει μια εικονική πραγματικότητα μέσα σε ένα παιχνίδι και από εκείνη τη στιγμή αρχίζει να αμφισβητεί την κανονική πραγματικότητα. Τα μάτια του βλέπουν πλέον κάτι διαφορετικό στον κόσμο και κάθε μέρα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια στρεβλή και κάπως εσχατολογική ζωή.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι για να καταλάβεις το Black Mirror πρέπει να νιώθεις!


Το Bandersnatch ήταν όντως ένα arcade που αναπτύχθηκε εκείνη την εποχή, αλλά δεν βγήκε ποτέ σε μαζική κατανάλωση από την εταιρεία. Είναι επίσης κι ένα easter egg στο επεισόδιο της τρίτης σεζόν με τίτλο Playtest, όπου διαδραματίστηκε ένα παρεμφερές σενάριο και υπήρξε αναφορά του Bandersnatch.


Stan & Ollie - Χοντρός και Λιγνός

Με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Όλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μία απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. 

Μετά από μία συγκρατημένη αρχή, αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών, καινούριων και παλιών, που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων. 

Όμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Σκηνοθεσία: Τζον Σ. Μπέιρντ
Ηθοποιοί: Τζον Σ. Ράιλι, Στιβ Κούγκαν, Σίρλεϊ Χέντερσον, Νίνα Αριάντα, Ντάνι Χιούστον


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι πρόκειται για αξιόλογη κωμωδία


Mary Queen of Scots - Με την Margot Robbie

Η νεαρή Μαίρη στην ηλικία των 15 ετών, παντρεύτηκε για να κληρονομήσει το θρόνο της Καθολικής Γαλλίας. Στα 18 της όμως έμεινε χήρα και αψήφησε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί. Αντ' αυτού, επέστρεψε στη μητρική της Σκοτία για να διεκδικήσει τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματικά. 

Στο μεταξύ η Σκοτία και η Αγγλία βρίσκονται κάτω από την εξουσία της επιβλητικής Ελισάβετ Ι. Οι Προτεστάνες έχουν ξανά τον έλεγχο και ο ετεροθαλής αδελφός της Μαίρη κινεί τα νήματα ερήμην της. Οι δυνάμεις εξουσίας στη Σκοτία θεωρούν ότι μια γυναίκα στο θρόνο είναι μια πράξη ενάντια στη φύση και στο θέλημα του Θεού. 

Η Ελισάβετ αντιμετωπίζει τις δικές της πιέσεις να κάνει διπλωματικό γάμο για χάρη του Αγγλικού θρόνου. Η Μαίρη θα καταλάβει σύντομα ότι σχηματίζεται μια συνωμοσία εναντίον της, μια λαϊκή εξέγερση, αλλά και ένα συνεχές κύμα μισογυνισμού που την θέτει υπό αμφισβήτηση. 

Οι δυο γυναίκες αλληλοθαυμάζονται και τους δένει το γεγονός ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε θέση εξουσίας. Ανάμεσά τους θα καλλιεργηθεί μια σχέση καχυποψίας, φόβου αλλά και γοητείας. Αντίπαλες στην εξουσία και στην αγάπη, γυναίκες με εξουσία σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, οι δυο τους πρέπει να αποφασίσουν πώς να παίξουν το παιχνίδι του γάμου έναντι της ανεξαρτησίας.

 Η Μαίρη προσφέρει τη φιλία της και έναν συμβιβασμό για τις αντικρουόμενες διεκδικήσεις τους, όμως τα αιμοδιψή ένστικτα των αυλικών τους, μπαίνουν ανάμεσά τους. Η Μαίρη θα αψηφίσει τους συμβούλους της και θα πολεμήσει με όλους, για να κερδίσει το βασίλειο. 

Οι πιέσεις των διπλωματών, οι σεξιστικές προκαταλήψεις και οι άκαρπες προσπάθειες για αρμονική λύση, θα γεννήσουν ένα δράμα εξουσίας, επιβίωσης και θηλυκής αντιδικίας, που θα κάνει τις δυο γυναίκες να μείνουν στην ιστορία - και να αλλάξουν την πορεία της.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι υπάρχει και η θηλυκή αντιδικία

Σκηνοθεσία: Τζόσι Ρουρκ
Με τους: Σίρσα Ρόναν, Μάργκο Ρόμπι, Τζακ Λόουντεν, Τζο Άλγουιν, Τζέμα Τσαν, Μάρτιν Κόμπστον, Ισμαήλ Κόρντοβα, Μπρένταν Κόιλ, Ίαν Χαρτ, Έιντριαν Λέστερ, Τζέιμς Μακάρντλ, Ντέιβιντ Τέντντ, Γκάι Πιρς

Mary Stuart's attempt to overthrow her cousin Elizabeth I, Queen of England, finds her condemned to years of imprisonment before facing execution.









Destroyer - H Καλύτερη Nicole Kidman που έχουμε δεί

Το Destroyer αναφέρεται στην ηθική και υπαρξιακή οδύσσεια της ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, Erin Bell, η οποία, ως νεαρή αστυνομικός, τέθηκε μυστικά με μια συμμορία στην έρημο της Καλιφόρνιας με τραγικά αποτελέσματα.

 Όταν ο αρχηγός αυτής της συμμορίας επανεμφανίζεται πολλά χρόνια αργότερα, η Erin πρέπει να επιστρέψει στα υπόλοιπα μέλη και στην ιστορία της μαζί τους για να λύσει τους λογαριασμούς της με αυτούς που κατέστρεψαν το παρελθόν της.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι είναι η καλύτερη κινηματογραφική στιγμή της Nicole Kidman 













Μπαμπατζίμ: Η Ιστορία του Ούζου της Προσφυγιάς

Η εταιρεία Μπαμπατζίμ ιδρύθηκε το 1875. Ξεκίνησε από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου το 1875 στην Κωνσταντινούπολη με ιδιόκτητα αμπέλια στους Δελλιώνες της Σηλυβρίας.

Από τότε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ξεκίνησε την απόσταξη του Ούζο του χρησιμοποιώντας σπάνια αρωματικά φυτά από τα γύρω βουνά του χωριού του. Λέγεται πως το όνομα Μπαμπατζίμ, που στα τούρκικα σημαίνει ''σεβαστέ μας πατέρα'' ή ''πατερούλη'', του το έδωσαν οι ίδιοι οι εργάτες του, που τον αποκαλούσαν έτσι γιατί τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν απεριόριστα. Στα χρόνια της Πόλης, ανταγωνιζόταν με το Ούζο 12 των αδελφών Καλογιάννη.

Με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922, μετέβη στη Χρυσούπολη Καβάλας σε ηλικία 70 ετών, όπου και συνέχισε την ποτοποιία μέχρι το τέλος της ζωής του το 1937. Ένα χρόνο αργότερα το ούζο του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την ποιότητά του.

Από τότε η επιχείρηση, έχοντας πλέον φθάσει στην τέταρτη γενιά και με έδρα πάντοτε την Χρυσούπολη στο Νομό Καβάλας, παράγει το Γνήσιο και Παραδοσιακό ΟΥΖΟ και ΤΣIΠΟΥΡΟ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ "με το ίδιο μεράκι και με την ίδια μοναδική συνταγή του ιδρυτή της", όπως αναφέρεται και στον ιστότοπό της.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι πρέπει να γκουρλώνουμε τσίπουρο

Όπως αναφέρεται στο site της εταιρείας:

"Εμείς η δεύτερη και η τρίτη γενιά κρατήσαμε τη γεύση του απείραχτη, όπως τη δημιούργησαν οι γονείς μας, με την ίδια παλιά μυστική συνταγή και την υπόσχεση μας να μην ξεχάσουμε, αλλά να τη μεταδώσουμε από γενιά σε γενιά. Σταθήκαμε μπροστά στην ιστορία με σεβασμό, την αγγίξαμε, τη μάθαμε, τη διατηρήσαμε.

Σήμερα στη Χρυσούπολη Καβάλας πια, συνεχίζουμε με πολύ μεράκι να παράγουμε το εξαιρετικό Κωνσταντινουπολίτικο Καζανιασμένο Ούζο που είναι Μεγάλο σε παράδοση, Μεγάλο σε ποιότητα, Μεγάλο σε γεύση και με πολλά μεγάλα διεθνή βραβεία".

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και εγγονός του πρώτου ιδρυτή, πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958.

Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί εγκατέστησε τον πρότυπο αμπελώνα του, ένα "αμπελο-πάρκο" όπως το αποκαλούσε ο ίδιος. Ακολούθησε η δημιουργία του οινοποιείου, της μικρής εκκλησίας, η ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Έπιασε τα 2,4 δισ. ευρώ ο Σκλαβενίτης το 2018 – Πρωτιά στο λιανεμπόριο και πλώρη για κερδοφορία

Κερδίζει το στοίχημα της εξαγοράς της Μαρινόπουλος η αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Πώς διαμορφώνεται η αγορά για την επόμενη τριετία. 

Την πρώτη θέση στον κλάδο του λιανεμπορίου επιβεβαίωσε και το 2018 ο όμιλος Σκλαβενίτη – πρώτη χρονιά λειτουργίας της ενοποιημένης Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ), στην οποία έχουν συγκεντρωθεί όλες οι λιανεμπορικές δραστηριότητες του ομίλου. Παράλληλα από τον περασμένο Νοέμβριο η βασική εταιρεία του ομίλου πέρασε σε κερδοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ οι πωλήσεις της ΕΥΣ, με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, αναμένεται να διαμορφωθούν στο δωδεκάμηνο του 2018 στα 2,4 δισ. ευρώ έναντι 2,05 δισ. ευρώ που ήταν οι πωλήσεις του 2017 των τότε δύο εταιρειών, της ΕΥΣ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτη, πριν συγχωνευθούν. Και με βάση τις υπάρχουσες προβλέψεις για το 2019 η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να κυμανθεί άνω των 2,6 δισ. ευρώ, δηλαδή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βασική εταιρεία του ομίλου θα έχει αύξηση κατά περίπου 10% και θα ενισχυθούν σημαντικά και τα θετικά αποτελέσματα.

Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι ορθώς στηρίζουμε Σκλαβενίτη

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Το BBC ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Όπως συνηθίζει κάθε πολιτιστικό μέσο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το BBC Culture δημοσίευσε τη λίστα με τις ταινίες που ψήφισαν οι συντάκτες του ως τις καλύτερες του 2018. Μόνο που κάποιος μάλλον ξέχασε να τους πει ότι το «Roma» ανήκει κι αυτό στις κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς.

Η παντελής απουσία της ταινίας του Αλφόνσο Κουαρόν (η οποία βρίσκεται, αν όχι στην πρώτη, σίγουρα σε ψηλές θέσεις στις περισσότερες άλλες λίστες που έχουν δημοσιευτεί φέτος) είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη της δεκάδας του BBC Culture με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Αντ’ αυτού, το BBC Culture χαρίζει την πρωτιά στο «A Quite Place» του Τζον Κραζίνσκι, ενώ κρατά μια θέση και για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι ο Λάνθιμος πούλησε πάλι υψηλή θεωρία!

Δείτε τη δεκάδα αναλυτικά παρακάτω.

1. A Quiet Place του Τζον Κραζίνσκι
2. Shoplifters του Χιροκάζου Κόρε-Εντα
3. Cold War του Πάβελ Παβλικόφσκι
4. If Beale Street Could Talk του Μπάρι Τζένκινς
5. The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου
6. Spider-Man: Into the Spider-Verse των Μπομπ Περσικέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν
7. The Rider της Κλόε Ζάο
8. Leave No Trace της Ντέμπρα Γκράνικ
9. First Man του Ντάμιεν Σαζέλ
10. Sweet Country του Γουόργουικ Θόρντον

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Οι καλύτερες σειρές του 2018 από το Popcode

Ο όρος Χρυσή Τηλεόραση έχει χρησιμοποιηθεί πιο συχνά απ' ότι θυμάται η γενιά μας. Πριν το κύμα του HBO που ξεκίνησε το '99 με το 'Sopranos' και εδραίωσε σιγά-σιγά τον όρο για το τηλεοπτικό περιεχόμενο έκτοτε, υπήρχε η live τηλεόραση των '50s, οι sitcoms των '70s και τα network dramas των '80s και '90s - όλες τους φάσεις που κάποτε χαρακτηρίστηκαν χρυσές για τη μικρή οθόνη.

Από το 2013 και την πρεμιέρα του 'House of Cards' ωστόσο, οι αισθητικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες για τις ίδιες τις δημιουργίες αλλά και τον τρόπο που καταναλώνουμε το μέσο, που οδήγησαν σε έναν νέο όρο - το 'Peak TV'.

Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να συμβαδίσουμε με τη φετινή Peak TV και τον καταιγισμό της, και διαλέξαμε ένα top-30 με επιλογές για όλα τα γούστα:


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι το La Casa de Papel τα σπάει

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

US Box Office 21 - 23 Δεκ - Στην κορυφή ο Aquaman

Με εισπράξεις κοντά στα 67,5 εκ. δολ. Ο Aquaman έκανε το αναμενόμενο μπαμ και εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Αμερικάνικου Box Office το Σ-Κ που μας πέρασε. 

Στη 2η και 3η θέση η Mary Poppins Returns (22,3 εκ.δολ.) και το Bumblebee (21 εκ.δολ.)

Το Second Act με την JLo στην 7η θέση με εισπράξεις κοντά στα 6,5 εκ.δολ.

Συνολικά για τις 10 πιο εμπορικές ταινίες του Σ-Κ στις ΗΠΑ έχουμε τα παρακάτω: (Στη δεύτερη στήλη είναι η θέση της προηγούμενης εβδομάδας).


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι ο Aquaman είναι στην κορυφή του Box-Office


1 N Aquaman WB $67,400,000
2 N Mary Poppins Returns BV $22,235,000
3 N Bumblebee Par. $21,000,000
4 1 Spider-Man: Into The Spider-Verse Sony $16,700,000
5 2 The Mule WB $9,950,000
6 3 Dr. Seuss' The Grinch (2018) Uni. $8,180,000
7 N Second Act STX $6,501,000
8 4 Ralph Breaks the Internet BV $4,599,000
9 N Welcome to Marwen Uni. $2,358,000
10 17 Mary Queen of Scots Focus $2,240,000

Νέες Σειρές 2018-2019: 10 Προτάσεις για να “Κολλήσετε”

Το MaxMag έχει να σας προτείνει σειρές για να βάλετε στην watchlist σας!

Μερικές από αυτές μόλις ξεκίνησαν να προβάλλονται ενώ άλλες ακόμη γυρίζονται. Δεν κάνει κακό όμως να τις έχουμε στα υπόψη μας γιατί είναι πραγματικά μία και μία. Στη συγκεκριμένη λίστα σας παρουσιάζουμε μερικές μόνο νέες σειρές που έκαναν ή ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2018 και το 2019.


Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι πρέπει να βλέπετε TV Series!


Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Κύμα καύσωνα στην Αυστραλία και θερμοκρασίες-ρεκόρ 47 βαθμών Κελσίου

Κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας την τρέχουσα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται πως θα ανέλθει ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο κατά τόπους, πριν σπάσει το ιστορικό ρεκόρ, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που εγείρονται για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν τόσο στη Βικτόριαμ όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται επίσης κατά τόπους η θερμοκρασία να σπάσει τα ιστορικά ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ, αναμένεται τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα της Γκάρντιαν.

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Ο ΣineΠολιτικός θεωρεί ότι οι θερμοκρασίες είναι ακραίες. Τα αντιηλιακά που θα χρησιμοποιήσουν είναι ελεγμένα;;;

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Τζόνι Ντεπ: Οριστικό Τέλος από τους Πειρατές της Καραϊβικής

Οι πρώτες φήμες για την έξοδο του Τζόνι Ντεπ από τους Πειρατές, είχαν ήδη κυκλοφορήσει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Είναι οριστικό και επιβεβαιώθηκε. Ο Τζόνι Ντεπ δεν θα είναι στους Πειρατές της Καραϊβικής. Πιο συγκεκριμένα στέλεχος της Disney επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός ηθοποιός δεν θα συμπεριληφθεί στις επόμενες ταινίες των «Πειρατών».

Σε δηλώσεις του για την κινηματογραφική επανεκκίνηση του franchise, ο επικεφαλής των στούντιο παραγωγής, Σον Μπέιλι, τόνισε πως στόχος είναι οι επόμενες ταινίες να εμποτιστούν με «νέα ενέργεια και ζωντάνια».

Οι πρώτες φήμες για την έξοδο του Ντεπ από τους Πειρατές, είχαν ήδη κυκλοφορήσει από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Ντεπ πρωταγωνίστησε σε πέντε φιλμ, σε διάστημα 14 ετών, που απέφεραν συνολικά έσοδα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντάς τη σειρά ταινιών το δωδέκατο μεγαλύτερο κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ!

Οι 13 καλύτερες ταινίες του 2018 σύμφωνα με το IndieWire

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη λίστα με τις 13 καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το IndieWire.

13. Mission: Impossible – Fallout του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι 
12. If Beale Street Could Talk του Μπάρι Τζένκινς 
11. The Tale της Τζένιφερ Φοξ 
10. First Man του Ντάμιεν Σαζέλ 
9. You Were Never Really Here της Λιν Ράμσεϊ 
8. Annihilation του Αλεξ Γκάρλαντ 
7. Burning του Λι Τσανγκ-ντονγκ 
6. Madeline’s Madeline της Τζοζεφίν Ντέκερ 
5. Shoplifters του Χιροκάζου Κόρε-Εντα 
4. Cold War του Πάβελ Παβλικόφσκι 
3. The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου 
2. First Reformed του Πολ Σρέιντερ 
1. Roma του Αλφόνσο Κουαρόν

Mountain Rest - Στο Βουνό

Αφού απομονώθηκε σε μια μικρή ορεινή πόλη, μια ηλικιωμένη ηθοποιός προσκαλεί την αποξενωμένη κόρη και την εγγονή της σπίτι για συμφιλίωση και μια τελική γιορτή.

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του  Alex O Eaton





Then Came You - Στάση Απέναντι στον Καρκίνο

Δυο έφηβοι γνωρίζονται σε μια περίεργη φάση της ζωής τους. Με διάγνωση καρκίνου στο τελικό στάδιο, προσπαθούν να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν στο χρόνο που τους απομένει.

Στάση ζωής για μια ασθένεια που γονατίζει τον πλανήτη και έχει μπει πλέον σε κάθε σπίτι.





Nightshift - Τρόμος στο Ξενοδοχείο

Η Amy ξεκινά την πρώτη της νυχτερινή βάρδια σε ένα ξενοδοχείο με ένα δολοφονικό παρελθόν. Μάρτυρες τρομακτικών γεγονότων και παγιδευμένοι μέσα στο ξενοδοχείο, η Amy πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξεφύγει από τη σαρκική εμμονή δολοφόνο και να σώσει τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο.

Ευχάριστο θριλεράκι με ένα ωραίο τρέιλερ.





An Acceptable Loss - Με την Jamie Lee Curtis

Το An Acceptable Loss είναι ένα πολιτικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Joe Chappelle με πρωταγωνιστές την Tika Sumpter και την Jamie Lee Curtis. Είχε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο στις 13 Οκτωβρίου 2018. Είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου 2019 από την IFC Films.

Μια σύμβουλος ασφαλείας της αμερικάνικης κυβέρνησης, μετά από μια αμφιλεγόμενη απόφαση των προϊσταμένων της που οδήγησε στο θάνατό πολλών αθώων, αποσύρεται. Όμως το παρελθόν την πνίγει και εκφράζοντας την επιθυμία να ξεσκεπάσει το έγκλημα, οι πρώην εργοδότες της δε πρόκειται να της το επιτρέψουν.




Gran Torino - Με τον Clint Eastwood

Ο συνταξιούχος βετεράνος του πολέμου της Κορέας και πρώην εργαζόμενος σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι είναι δυσαρεστημένος από την ζωή του αλλά και από την εξέλιξη της γειτονίας που ζει. Έχει μάλιστα ιδιαίτερη αντιπάθεια στους γείτονές του, οι οποίοι είναι μετανάστες από την Νότια Ασία.

Όμως τα γεγονότα αναγκάζουν τον Γουόλτ να προστατεύσει τους γείτονές του από την συμμορία που λυμαίνεται την περιοχή.

Για πρώτη φορά μετά το Million Dollar Baby, ο Κλίντ Ίστγουντ εργάζεται μπροστά και πίσω από την κάμερα, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού από το National Board of Review για την γεμάτη βάθος και εμπειρία ερμηνεία του ως Γουόλ Κοβάλσκι, που χαρακτηρίζεται ως ώριμη και εκπληκτική ερμηνεία από τον Ίστγουντ (Peter Travers, Rolling Stone)




State Like Sleep - Τί Κρύβει ο Σύζυγός σας;

Μια γυναίκα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της διπλής ζωής του συζύγου της μετά την αυτοκτονία του. Ναρκωτικά, παράλληλη σχέση, γρήγορα αυτοκίνητα και ήσυχος οικογενειάρχης.

Καταπληκτική ερμηνεία από την Katherine Waterston.

Σκηνοθεσία: Meredith Danluck
Σενάριο: Meredith Danluck
Stars: Katherine Waterston, Michiel Huisman, Michael Shannon



Piercing - Σκότωσε το Call-Girl....

Το Piercing είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 2018 γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Nicolas Pesce βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ryū Murakami. Πρωταγωνιστούν ο Christopher Abbott, η Mia Wasikowska και η Laia Costa.

Η ταινία είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Sundance Film Festival στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου 2019 από την Universal Pictures.

Ένας άνδρας φιλάει τη σύζυγό του και το μωρό του και φεύγει μακριά για"δουλειές", με ένα σχέδιο να πάει σε ένα ξενοδοχείο, να καλέσει ένα call-girl και να το σκοτώσει.





Mapplethorpe - BDSM και Φετίχ

Ο Robert Mapplethorpe (4 Νοεμβρίου 1946 - 9 Μαρτίου 1989) ήταν ένας Αμερικανός φωτογράφος.

Το έργο του περιελάμβανε μια σειρά αντικειμένων, όπως πορτραίτα διασημοτήτων, γυμνά και αρσενικά γυμνά, αυτοπροσωπογραφίες και εικόνες νεκρών από λουλούδια.

Το πιο αμφιλεγόμενο έργο του είναι αυτό της υποκουλτούρας BDSM στη Νέας Υόρκης  στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Μια ματιά στη ζωή του φωτογράφου Robert Mapplethorpe από την άνοδό του στη δεκαετία του 1970 μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1989.





Το "Stranger Things" σας εύχεται καλές γιορτές

Άλλη μια πρωτοπορία από το Netflix. Χριστουγεννιάτικο tube από τους πιτσιρικάδες του Stranger Things για όλους τους λάτρεις της σειράς.

Το "Stranger Things" σάς εύχεται καλές γιορτές! Η Μίλι, ο Φιν, ο Κέιλεμπ, ο Γκέιτεν και η Σέιντι μαζεύτηκαν στο υπόγειο του Μάικ για να τυλίξουν δώρα για μερικούς από τους μεγαλύτερους φαν του "Stranger Things", αλλά τελικά προκάλεσαν… έναν μικρό χαμό.





Ashes in the Snow - Η Ελπίδα μέσα στον Πόλεμο

Το Ashes in the Snow είναι μια δραματική ταινία με φόντο τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1941, μια 16χρονη φιλόδοξη καλλιτέχνης και η οικογένειά της απελαύνονται στη Σιβηρία εν μέσω της βίαιης αναδιάταξης του Στάλιν στην περιοχή της Βαλτικής. Το πάθος μιας κοπέλας για την τέχνη και η ατέρμονη ελπίδα της θα σπάσει τη σιωπή της ιστορίας.





Ημέρα Επιλογής - Σειρά του Netflix με Θέμα το Κρίκετ

Το Ημέρα επιλογής είναι μια επερχόμενη ινδική τηλεοπτική σειρά του Netflix Original Sports, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Aravind Adiga του 2016 με το ίδιο όνομα. Η παραγωγή είναι του Anil Kapoor και τοουAnand Tucker.

Ο δεκατετράχρονος Μαντζού έχει τα φόντα να γίνει μεγάλος παίκτης του κρίκετ. Το πρόβλημα είναι όμως ότι το σιχαίνεται. Από πολύ μικρή ηλικία, ο Μαντζού είχε να υποστεί την πίεση του αυταρχικού του πατέρα, ο οποίος λατρεύει το κρίκετ, ενώ στην καθημερινότητά του έπρεπε κατά κύριο λόγο να στηρίζει τον αδερφό του, επίσης αστέρι του κρίκετ, τον Ράντα.

 Όταν η οικογένεια μετακομίζει στη Βομβάη και τα αγόρια πηγαίνουν σε νέο σχολείο, ο Μαντζού ανακαλύπτει ενδιαφέροντα εκτός κρίκετ και αρχίζει να σπάει τον κλοιό του Ράντα και του πατέρα του. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι γίνεται φίλος με τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ράντα στο κρίκετ, ένα αγόρι που χαρακτηρίζεται από ελευθερία και αυτοπεποίθηση, αισθήματα που ίδιος ο Μαντζού δεν έχει νιώσει ποτέ.





 
biz.