ΜΕ ΝΟΗΜΑ (SECRET GUIDANCE)

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία από την αρχή της πανδημίας


Τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων ασθενών του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη καταγράφει η Γαλλία, όπου χθες επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 9.000 κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε για έκτη συνεχή ημέρα.

Πρόκειται για νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να επισημαίνουν ότι πρόκειται για 1.500 περισσότερα από τις 31 Μαρτίου, όταν είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία, με το σύνολο να φτάνει πια 309.156 από τους οποίους 30.686 έχουν πεθάνει.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ήταν 6.011, την ώρα που στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά την άρση του δίμηνου «λουκέτου» στη Γαλλία, ήταν μόλις 272. Επειδή οι μολύνσεις αφορούν πλέον κυρίως νέους, που είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές, προς το παρόν τα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, σε αντίθεση με τα τέλη Μαρτίου όταν βρίσκονταν στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Έκλεισαν πάνω από 20 σχολεία

Μετά τη σταθερή πτώση που παρατηρούταν επί μήνες -μετά την κορύφωση της 14ης Απριλίου όταν είχαν αναφερθεί 32.292 νοσηλείες- ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έφτασε χθες τους 4.671. Ωστόσο, η άνοδος των μολύνσεων, που οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ, οδήγησε πολλά σχολεία να κλείσουν, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, δήλωσε χθες στον ραδιοσταθμό Europe 1 ότι 22 σχολεία έχουν κλείσει στην ηπειρωτική Γαλλία «επί συνόλου άνω των 60.000, ένας αριθμός που είναι μικρός».

Καθώς περισσότεροι από 12 εκατομμύρια μαθητές επέστρεψαν την Τρίτη στα θρανία, μερικές ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικών έχουν εκφράσει ανησυχία για την επαναλειτουργία τους καθώς η διάδοση του ιού επιταχύνεται ραγδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!

Από το Blogger.