Fahrenheit 11/9 - Ο Μάικλ Μουρ ερευνά το πώς ο Τραμπ ανέβηκε στην εξουσία

Με τον Αδόλφο Χίτλερ συγκρίνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο νέο του ντοκιμαντέρ ο Αμερικάνος σκηνοθέτης, Μάικλ Μουρ.

Το “Fahrenheit 11/9” -ο τίτλος του οποίου παραπέμπει στην 9η Νοεμβρίου 2016, όταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ανακηρύχθηκε νικητής των αμερικανικών εκλογών- έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο την Πέμπτη (6 Σεπτεμβρίου).
Σύμφωνα με τον Μουρ, στο φιλμ εξετάζονται τα αίτια της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, και το πώς τελικά ο ίδιος έγινε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών .

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Μουρ συγκρίνει την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία  με την εκλογή του Χίτλερ στη Γερμανία, τη δεκαετία του 1930. Σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ, μάλιστα, προβάλλονται δηλώσεις του τωρινού προέδρου των ΗΠΑ  πάνω σε εικόνες από συγκεντρώσεις του Χίτλερ, ενώ ένας ιστορικός μιλάει για την άνοδο ισχυρών ανδρών της ιστορίας.


Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης εξηγεί: «(στο ντοκιμαντέρ) ερευνούμε το ερώτημα πώς στο διάολο φτάσαμε σε αυτό το χάλι και πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτό» και προσθέτει μεταξύ άλλων:  «Βρισκόμαστε σε πόλεμο για να κερδίσουμε πίσω την πατρίδα μας. Οποιοσδήποτε δεν το κατανοεί αυτό, θα απογοητευθεί πάρα πολύ από τα όσα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια με τον Τραμπ».

Director: Michael Moore
Writer: Michael Moore
Stars: Donald J. Trump, Michael Moore



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comment without Hesitation!